Yüksekokulumuz, Yüksek Öğretim Kumu Başkanlığının 25.01.2005 tarih ve 6621139/1526 sayılı yazıları ile Gazi Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş, 17 Mart 2006 tarihinde Ahi Evran Üniversitesine bağlanmıştır.

Yüksekokulumuz 2005-2006 Eğitim Öğretim yılında; Büro Hizmetleri ve Sekreterlik ile Muhasebe ve Vergi bölümlerine öğrenci alınmasıyla eğitime başlamıştır.

2008-2009 Eğitim Öğretim yılında, Bilgisayar Teknolojileri Bölümüne (Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İ.Ö) ) ve Büro Yönetimi ve Sekreterlik (İ.Ö), Muhasebe(İ.Ö) programlarına, 2014-2015 Eğitim öğretim yılında da Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümüne (N.Ö ve İ.Ö) öğrenci alınmıştır.

2017 yılında Bilgisayar Teknolojileri Bölümü bünyesinde Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Programı açılmış ve 2017-2018 eğitim öğretim yılında 40 öğrenci alınmıştır. 2017 yılı içerisinde ayrıca Çocuk Gelişimi Bölümü altında Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı ile Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü ve bu bölüm içerisinde Bahçe Tarımı, Seracılık, Süt ve Besi Hayvancılığı Üretimi ve Tohumculuk Teknolojisi programları açılmıştır.

Yüksekokulumuzda aktif olarak eğitim öğretime devam eden bölüm ve programlar aşağıda yer almaktadır.

• Bilgisayar Teknolojileri Bölümü
    • Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Programı
  • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü
    • Bahçe Tarımı Programı
    • Seracılık Programı
    • Süt ve Besi Hayvancılığı Üretimi Programı
    • Tohumculuk Teknolojisi Programı
  • Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü
    • Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı
    • Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Programı
  • Çocuk Gelişimi Bölümü
    • Çocuk Gelişimi Programı
  • Veterinerlik Bölümü
    • Laborant ve Veteriner Sağlık Programı

Yüksekokulumuzda görev yapan personel sayıları aşağıda verilmiştir.

Unvan Sayı
Doçent Doktor 2