Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu'nda Kırşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından öğrenciler ile idari ve akademik personele yönelik 12.05.2022 tarihinde deprem eğitimi verilerek deprem ve deprem sonrası yangın tatbikatı yapıldı.

Doğal afetler grubunda bulunan ve günümüz teknolojisi ile önceden tahmin edilmesi mümkün olmayan olası bir deprem durumunda neler yapılması gerektiğinin anlatıldığı bilgilendirme eğitiminin ardından öğrenci ve personellerle deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikatta depremin ilk anında çök, tutun ve kapan pozisyonu ile bekleyen öğrenciler deprem bittikten sonra binayı başarılı bir şekilde, kısa sürede boşaltarak önceden belirlenen toplanma alanına yöneldiler. Ayrıca AFAD Yetkilileri deprem sonrası oluşabilecek bir yangına nasıl müdahale edileceği hakkında da kısa bir eğitim verilerek yangın söndürme tatbikatı yapıldı.