Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aile Eğitim Programı Formatörü Psikolog Fatma Şahin tarafından öğrencilerimize 12.10.2023 tarihinde Meslek Yükekokulumuz Konferans Salonu’nda Aile ve Evlilik Öncesi konulu eğitim verildi.

Düzenlenen eğitim programında, sağlıklı bir evlilik için aile içi iletişimin temel unsurlarının altı çizilirken, doğru eş seçiminin önemine değinildi. Doğru eş ile kişinin bundan sonra hayatını kiminle ve nasıl geçireceğinin, kendisini bekleyen sorumlulukların, çocukların geleceğinin ve ailenin bir bütün olarak nasıl bir yaşama sahip olacağının sağlıklı bir şekilde belirlemiş olabileceği söylenildi. Ayrıca, evlilik öncesinin önemli aşaması olan eş seçiminin rastgele bir sürece sahip olmaması gerektiğine de vurgular yapılırken, evlilik süreci hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.