Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu’nun yetenekli öğrencileri, Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ahmet Aslan ve Öğr.Gör. Merve Turgut rehberliğinde, Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Programı’nın Sistem Analizi dersinde büyük bir başarıya imza attı. Öğrenciler, ders kapsamında 36 adet yenilikçi proje geliştirdi. Bu projelerin arayüz tasarımları ve kodları, C# programlama dili kullanılarak öğrenciler tarafından özenle hazırlandı.

Bu projeler arasından seçilen ilk dört proje, Cacabey Uzay ve Bilim Şenliği'ne katılarak okulumuzu başarıyla temsil ettiler. Bu projeler öğrencilerimize teknik becerilerini ve yaratıcılıklarını sergileme fırsatı sundu.

Seçilen ilk dört proje şunlardır:

1. Hastane Otomasyonu - Fatma Nur Şarlı’nın geliştirdiği bu proje, hastane yönetimini dijitalleştirerek verimliliği artırmayı hedefliyor.
  2. Kan Bankası Otomasyonu - Sıla İnkayası tarafından tasarlanan sistem, kan bağışı ve stok yönetimini kolaylaştırıyor.
  3. Diş Kliniği Otomasyonu - Betul Nisa Doğan'ın projesi, diş kliniklerinde hasta kayıtlarını ve randevuları yönetiyor.
  4. Eczane Otomasyonu - Meltem Çimen’in geliştirdiği otomasyon, eczanelerde ilaç stoklarını ve reçete işlemlerini düzenliyor.

Bu projeler, öğrencilerimizin alanlarındaki derin bilgi birikimini ve teknolojiyi kullanma yeteneklerini gözler önüne sermektedir. Şenliğe katılım, öğrencilerimizin motivasyonunu artırarak onları daha büyük başarılara teşvik etmiştir.

Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu olarak, öğrencilerimizin akademik ve profesyonel gelişimlerini desteklemeye ve onları bu tür prestijli etkinliklere katılmaları için teşvik etmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizi kutluyor ve gelecek çalışmalarında başarılar diliyoruz.